Synundersökning för dig med kontaktlinser

Varför du med linser inte bör slarva med synundersökningar

Det ska vara bekvämt att bära kontaktlinser och visst kan det vara frestande att beställa linser på nätet och bara köra på. Men ta inte onödiga risker! Synen är ditt viktigaste sinne och regelbundna synundersökningar är det enklaste och bästa sättet att ta god hand om ögonen och synen. Specsavers gör det enkelt för dig att ta hand om dig. 

Den som snålar in alltför mycket på besöken hos sin optiker tar onödiga risker. Även om du inte upplever problem med linserna bör du kolla ögonen minst en gång per år och kontrollera så att inte synen förändrats eller ögonen tagit skada av linserna.

Kontaktlinser när synen förändras

Synen förändras över tid! Det gäller inte minst yngre personer och tonåringar. Oavsett synfel måste det följas upp med regelbundna kontroller så att kontaktlinsen hela tiden anpassas till naturliga synförändringar. Ålderrelaterade synproblem, t ex ålderssynthet kräver samma fokus. Det uppkommer i 40-årsåldern, då ögat får allt svårare att ställa in skärpan på nära håll beroende på att ögats lins blir stelare med åldern. Dina kontaktlinser kan exempelvis korrigeras med olika styrka för avstånds- och närseende.

Kontaktlinser när ögonen förändras

Dina ögon förändras konstant. Din arbetsmiljö och påfrestningar i vardagen påverkar ögats samspel med linserna. Hormonella förändringar, graviditet och vissa sjukdomar samt mediciner kan också påverka din linskomfort. På synundersökningarna kontrollerar vi linsernas passform samt att ögonen mår bra och anpassar linsval utifrån dina behov exakt just nu. Dessutom erbjuds du som kund hos Specsavers en unik komplett synundersökning som, utöver synkontroll, omfattar ögonbottenfotografering och tryckmätning. Dessa kan hjälpa oss hitta tidiga tecken på ögonsjukdomar. 

Kontaktlinser när dina behov förändras

Oavsett om du bär kontaktlinser varje dag, dygnet runt eller bara ibland, exempelvis när du sportar, så ska linserna anpassas till din livsstil. Utprovning av rätt linstyp sker alltid bäst i samråd med en legitimerad optiker.
 

Fördelar med kontaktlinser från Specsavers

  • Unik synundersökning med ögonbottenfotografering och tryckmätning, läs mer om KomplettSyn
  • Brett sortiment med linser för alla behov
  • Flexibelt - köp där det passar er bäst; i butik eller online 
  • Få linserna hemlevererade regelbundet med Specsavers linsabonnemang, och få
    - Fria kommande synundersökning 
    - Fria efterkontroller
    - Gratis glasögon