Känn dig trygg i våra butiker

Vi tar hand om dig, så att du kan känna dig trygg vid ditt besök hos oss. Alla våra butiker är öppna, både de fysiska och vår e-handel. Besök oss där det passar dig.

Du kan vara trygg att besöka oss

Våra kunder och medarbetares säkerhet och hälsa är av högsta prioritet, med hänsyn till den rådande pandemin vill vi understryka vad vi gör för att ta hand om varandra och hur vi ytterligare ökat våra hygienstandarder. Vi följer Folkhälsomyndigheten och den svenska regeringens rekommendationer och tackar för din förståelse i butik.

Inför ditt besök:

 • Använd gärna munskydd vid ditt besök, har du glömt ta med dig kan vi självklart erbjuda dig det i butiken. Observera att det förekommer lokala och regionala rekommendationer om krav på munskydd i vissa situationer. Läs mer på 1177 om vad som gäller i din region. 
 • För att erbjuda en trygg och säker miljö i våra butiker ber dig vänligen besöka oss ensam om möjligt.
 • Tvätta händerna innan ditt besök, och använd handsprit som finns vid butikens entré.
 • Säkerställ att du bokar om ditt besök om något av det som står under ”Behöver jag boka om mitt besök?”, som finns längre ned på den här sidan, stämmer in på dig.

Information till dig som kund

Vad vi gör i våra butiker:

 • Vår personal använder visir eller munskydd. Engångshandskar används om möjligt när vi är i kontakt med en kunds hud, tårvätska eller ögon.
 • Alla anställda tvättar händerna noga och använder desinficerande alkoholbaserad handsprit innan de träffar en kund.   
 • Utöver våra vanligen höga hygienstandarder och städrutiner har vi även infört en extra städrutin där samtliga ytor i butik dagligen rengörs med desinficerande rengöringsmedel.
 • All utrustning som används i den kliniska delen av våra butiker och som kommer i nära kontakt med en kund rengörs alltid noggrant med desinficerande rengöringsmedel efter varje användning.   
 • Alla våra bågar desinficeras regelbundet.
 • Vi uppmanar våra kunder att använda desinficerande handsprit som finns att tillgå vid butikens entré, samt att använda munskydd. 
 • I butiken anvisar vi hur vi håller avstånd till varandra. Vi tackar för allas förståelse och respekt för detta.

Så länge även du följer riktlinjer, är du varmt välkommen till våra butiker, där du kan vara helt säker på att vi som alltid håller en mycket hög hygienstandard.

Behöver jag boka om mitt besök?
För våra medarbetares och din hälsas skull ber vi dig att boka om ditt besök om något av nedan stämmer in:

 • Du har symptom så som feber, nyligen uppkommen ihållande hosta, andningssvårigheter, halsont, huvudvärk, nedsatt luktsinne, muskelvärk eller känner dig hängig.
 • Du har varit i nära kontakt med någon som varit exponerad för eller blivit testad positiv för COVID19 under de senaste 14 dagarna.
 • Du är i karantän.

Du är välkommen till oss vid det nya bokade tillfället under förutsättning att du känner dig helt frisk. Kontakta din lokala butik om du vill ha hjälp med av- och ombokningar.

Handlar du hellre hemifrån?

Vår e-handel är öppen dygnet runt. Nu kan du som har ett aktuellt recept beställa glasögon direkt hem via vår hemsida. De flesta glasögon och solglasögon samt alla kontaktlinser går att beställa online, men tillgängliga styrkor är begränsade. Du handlar enkelt genom tre steg, är du osäker på ditt recept kontakta din lokala butik där du senast gjorde en synundersökning för vidare hjälp. 

Bra länkar:

För aktuell information om COVID-19: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ 

För information om vad som gäller i din region: 1177

Boka synundersökning