Öppet för dig

Våra butiker är öppna, både de fysiska och vår e-handel. Besök oss där det passar dig!

Du kan vara trygg att besöka oss

Våra kunder och medarbetares säkerhet och hälsa är av högsta prioritet. Med tanke på den rådande situationen med COVID-19 vill vi understryka vad vi gör för att ta hand om varandra och hur vi ytterligare ökat våra hygienstandarder.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och den svenska regeringens rekommendationer och tackar för din förståelse i butik. 

Så länge även du följer riktlinjer, är du varmt välkommen till våra butiker, där du kan vara helt säker på att vi som alltid håller en mycket hög hygienstandard.

Information om bokning och ombokning

Om du bokat online, så kommer du att få ett SMS/E-mail med mer information om våra förebyggande säkerhetsrutiner och vi ber dig vänligen tvätta händerna noga innan du besöker oss.

När du kommer till någon av våra butiker kommer du kunna läsa mer på de anvisningar vi har i butiken och vi uppmanar våra kunder att använda den desinficerande handsprit som finns att tillgå i butiken. Vi tillämpar ett maxantal personer som får befinna sig i respektive butik samtidigt. Därför ber vi dig vänligen, om du har möjlighet, att besöka butiken utan sällskap.


För våra medarbetares och din hälsas skull ber vi dig också att boka om ditt besök om du:

  • har symptom så som feber, nyligen uppkommen ihållande hosta, andningssvårigheter, halsont, huvudvärk, nedsatt luktsinne, muskelvärk eller känner du dig hängig?
  • har varit i nära kontakt med någon som varit exponerad för eller blivit testad positiv för COVID-19 under de senaste 14 dagarna.
  • är i karantän.

Om något av ovan stämmer in på dig ber vi dig för din, våra kunder och vår personals hälsa och säkerhets skull att boka om din avtalade tid med oss till tidigast 14 dagar efter tidpunkten för den möjliga smittexponeringen. 

Du är välkommen till oss vid det nya bokade tillfället under förutsättning att du känner dig helt frisk. Kontakta din lokala butik om du vill ha hjälp med av- och ombokningar.

Hög hygienstandard som högsta prioritet

Du som har ett besök bokat kan känna dig säker på att vi alltid har hög hygienstandard som högsta prioritet.

Detta innebär bland annat att: 

  • All utrustning som används i den kliniska delen av våra butiker och som kommer i nära kontakt med en kund rengörs alltid väldigt noggrant med desinficerande rengöringsmedel efter varje användning.   
  • Alla våra glasögonbågar desinficeras regelbundet.
  • Engångshandskar används om möjligt när vi är i kontakt med en kunds hud, tårvätska eller ögon. 
  • Alla anställda tvättar händerna noga och använder desinficerande alkoholbaserad handsprit innan de träffar en kund.   
  • Vi uppmanar våra kunder att använda desinficerande handsprit som finns att tillgå i butiken. 
  • I butiken anvisar vi hur vi håller avstånd till varandra. Vi tackar för allas förståelse och respekt för detta.

Utöver våra vanligen höga hygienstandarder och städrutiner har vi även infört en extra städrutin där samtliga ytor i butik dagligen rengörs med desinficerande rengöringsmedel.

Handlar du hellre hemifrån?

Vår e-handel är öppen dygnet runt. Nu kan du som har ett aktuellt recept beställa glasögon direkt hem via vår e-handel. De flesta glasögon och solglasögon samt alla kontaktlinser går att beställa via specsavers.se . Endast enkelslipande glasögon går att beställa online här

Du fyller enkelt i ditt recept och klickar hem bågarna. Det går att prova hur de sitter på ditt ansikte via vårt virtuella verktyg. Är du osäker på ditt recept kontakta din lokala butik där du senast gjorde en synundersökning för info. 

Info

Vi fortsätter att dagligen följa utvecklingen av COVID-19 och arbetar proaktivt för att ta hand om våra kunder och kollegor på bästa möjliga sätt. 
Tack för er förståelse! 

För aktuell information om COVID-19: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ 

Boka synundersökning