Gratis glasögon till barn

Gratis glasögon eller kontaktlinser till barn

Gratis glasögon till barn & ungdomar

Barn upplever och lär sig nya saker varje dag. I skolan, på lekplatsen, med kompisar och hemma. Synen är en viktig del i upplevelsen och upp mot 80% av lärandet sker genom synen. Läs mer om synen hos barn.

Hos oss på Specsavers tar vi väl hand om dig och ditt barn. Är ditt barn över 8 år är ni välkomna på synundersökning hos en av våra legitimerade optiker, som tar väl hand om er och anpassar undersökningen efter dig och ditt barn, så att det känns tryggt och lugnt för er. Barn under 8 år skall undersökas av ögonläkare. Ni får då med er ett recept från ögonläkaren och kan beställa glasögonen hos oss. Vi hjälper er välja ut ett par som sitter bra, och som ditt barn kommer vilja bära med glädje. Dagens barnglasögon är både praktiska, roliga och coola - så det finns inga hinder för att ditt barn kommer älska sina nya glasögon. 

Landstingsbidrag för glasögon till barn

Sedan 1 mars 2016 får alla barn och ungdomar upp till 19 år landstingsbidrag/regionbidrag till glasögon eller kontaktlinser. För information om bidragets storlek, hänvisar vi till respektive landsting. Bidraget kan endast användas i våra fysiska butiker, ej i vår webbutik. Rutinerna för utbetalning och ansökan av bidrag varierar mellan olika landsting/regioner. I vissa län behöver du först betala glasögonen i butik, för att sedan få ersättning i efterhand via Landstinget. I andra län åligger det optikern att söka bidraget, och bidraget löses då direkt i butik. Din lokala butik hjälper dig med vad som gäller i just ditt län. Landstings-/regionbidraget gäller max en gång per år, tills barnet fyller 19 år.

Bidraget räcker långt hos Specsavers

Ni väljer fritt från vårt breda sortiment av bågar i prisklasserna 395-795 kr, och får antireflex- och repskyddsbehandling på köpet, värde 600 kr. Enkelslipade glas index 1,5 ingår självklart också i priset. Vill ni ha det okrossbara Super Tough Trivex-glaset (värde150 kr), kan ni välja att få det på köpet istället för antireflex- och repskyddsbehandling. Då får ni ett par glasögon som klarar det mesta. Trivex är specialutvecklat för amerikanska militärens hjälmvisir och vindrutor på stridsflygplan och är både tunnare och lättare än vanligt optiskt glas. Förutom att Trivex -glaset är repskyddsbehandlat, blockerar det även solens skadliga UV-strålar. Om ni väljer andra glas eller ytbehandlingar tillkommer kostnad enligt ordinarie prislista. Värde på erbjudandet är upp till 1395 kr. Vill ni välja en båge från en högre prisgrupp betalar ni mellanskillnaden.

Välkommen till en av våra butiker så berättar vi mer.

Behöver du som förälder också glasögon?

I samband med att du köper glasögon till ditt barn erbjuder vi även dig rabatt på glasögon. Fråga i butiken!Boka tid

Här för att ta del av våra erbjudanden

KomplettSyn synundersökning inkl digital bild av ögonbotten och ögontryckmätning.

I Specsavers KomplettSyn synundersökning ingår alla moment i en heltäckande synundersökning. Förutom synkontroll ingår även ögonbottenfotografering och tryckmätning. Det ger oss möjlighet att se tecken på ögonsjukdomar och andra allvarliga sjukdomar som diabetes och högt blodtryck kan upptäckas på ett tidigt stadium. KomplettSyn kostar inte mer än en vanlig synundersökning (ord pris 345 kr), och erbjuds alla kunder.

Villkor

För barn 0-19 år ingår valfri båge i sortimentet 395-795 kr. Antireflex- och repskyddsbehandling (UltraClear, värde 600 kr) samt enkelslipade standardglas index 1,5. ingår i priset. Vid val av andra glas och tillval tillkommer kostnad enligt ordinarie prislista. För barn under 8 år krävs glasögonrecept från ögonläkare. För barn/ungdomar 8-19 år kostar synundersökningen 345 kr. ©2018 Specsavers.