Gratis glasögon till barn

Gratis glasögon till barn & ungdomar

Barn upplever och lär sig nya saker varje dag. I skolan, på lekplatsen, med kompisar och hemma. Synen är en viktig del i upplevelsen och upp mot 80% av lärandet sker genom synen. Läs mer om synen hos barn.

Hos oss på Specsavers tar vi väl hand om dig och ditt barn. Är ditt barn över 8 år är ni välkomna på synundersökning hos en av våra legitimerade optiker, som tar väl hand om er och anpassar undersökningen efter dig och ditt barn, så att det känns tryggt och lugnt för er. Barn under 8 år skall undersökas av ögonläkare. När det är dags att välja glasögon hjälper vi er välja ut ett par som sitter bra, och som ditt barn kommer vilja bära med glädje. Dagens barnglasögon är både praktiska, roliga och coola - så det finns inga hinder för att ditt barn kommer älska sina nya glasögon. 

Landstingsbidrag för glasögon till barn

Sedan 1 mars 2016 får alla barn och ungdomar upp till 19 år landstingsbidrag/regionbidrag till glasögon eller kontaktlinser. För information om bidragets storlek, hänvisar vi till respektive landsting. Bidraget kan endast användas i våra fysiska butiker, ej i vår webbutik. Rutinerna för utbetalning och ansökan av bidrag varierar mellan olika landsting/regioner. I vissa län behöver du först betala glasögonen i butik, för att sedan få ersättning i efterhand via Landstinget. I andra län åligger det optikern att söka bidraget, och bidraget löses då direkt i butik. Din lokala butik hjälper dig med vad som gäller i just ditt län. Landstings-/regionbidraget gäller max en gång per år, tills barnet fyller 19 år.

Bidraget räcker långt hos Specsavers

I vårt sortiment av glasögon för 795 kr ingår såväl valfri båge som enkelslipade glas index 1.5 samt antireflex- och repskyddsbehandling. Det innebär att hos oss kan ett bidrag på 800 kr räcka till ett par kompletta glasögon. Skulle ditt barn behöva tunna och lätta glas index 1.6 ingår även det. Hos Specsavers räcker alltså bidraget till mycket och vi har ett stort sortiment bågar att välja mellan. 

Välkommen till en av våra butiker så berättar vi mer.

Behöver du som förälder också glasögon?

I samband med att du köper glasögon till ditt barn erbjuder vi även dig rabatt på glasögon. Fråga i butiken!

Villkor

För barn under 8 år krävs glasögonrecept från ögonläkare. För barn/ungdomar 8-19 år kostar synundersökningen 345 kr. För barn 0-7 år ingår båge värde 395 kr och enkelslipade glas index 1,5. För ungdomar 8-19 år ingår båge upp till 795 kr, enkelslipade glas index 1,5 eller 1,6 med antireflex- och repskydd.