Gratis glasögon till barn

Gratis glasögon eller kontaktlinser till barn

Gratis glasögon till barn & ungdomar

Barn upplever och lär sig nya saker varje dag. I skolan, på lekplatsen, med kompisar och hemma. Synen är en viktig del i upplevelsen och upp mot 80% av lärandet sker genom synen. Läs mer om synen hos barn.

Hos oss på Specsavers tar vi väl hand om dig och ditt barn. Är ditt barn över 8 år är ni välkomna på synundersökning hos en av våra legitimerade optiker, som tar väl hand om er och anpassar undersökningen efter dig och ditt barn, så att det känns tryggt och lugnt för er. Barn under 8 år skall undersökas av ögonläkare. Ni får då med er ett recept från ögonläkaren och kan beställa glasögonen hos oss. Vi hjälper er välja ut ett par som sitter bra, och som ditt barn kommer vilja bära med glädje. Dagens barnglasögon är både praktiska, roliga och coola - så det finns inga hinder för att ditt barn kommer älska sina nya glasögon. 

2för1 gäller även barnbågar

Köp ett par barnglasögon från 795 kr - få ett par till på köpet. Enkelslipade standardglas index 1,5 ingår i båda paren. Med spring i benen, fotbollsträningar eller läxläsning är ett extra par glasögon ofta bra att ha till hands.

Landstingsbidrag för glasögon till barn

Sedan 1 mars 2016 får alla barn och ungdomar upp till och med 19 år landstingsbidrag till glasögon eller kontaktlinser. För information om bidragets storlek, hänvisar vi till respektive landsting. Specsavers följer de regler som regering och landsting satt upp, vilket innebär att vi nyttjar de bidrag som barnet får via sitt landsting och erbjuder på så sätt gratis glasögon till barn och ungdomar till och med dagen innan de fyller 20 år. Bidraget kan endast användas i våra fysiska butiker, ej i vår webbutik. Rutinerna för utbetalning och ansökan av bidrag varierar mellan olika landsting/regioner. Din lokala butik hjälper dig med vad som gäller i just ditt län.

Vad får ditt barn för bidraget?

Ni väljer fritt från vårt breda sortiment av bågar i prisklasserna 395-795 kr och får båge, enkelslipade glas och antireflex- och repskyddsbehandling för endast 795 kr. Om ditt barn är berättigat till landstingsbidrag utgår ingen kostnad för glasögonen. Vi har också det okrossbara Super Tough Trivex-glaset (tillägg 150 kr). Då får ni ett par glasögon som klarar det mesta. Trivex är specialutvecklat för amerikanska militärens hjälmvisir och vindrutor på stridsflygplan och är både tunnare och lättare än vanligt optiskt glas. Förutom att Trivex -glaset är repskyddsbehandlat, blockerar det även solens skadliga UV-strålar.

Välkommen till en av våra butiker så berättar vi mer.

Behöver du som förälder också glasögon?

I samband med att du köper glasögon till ditt barn erbjuder vi även dig rabatt på glasögon. Fråga i butiken!Boka tid

Här för att ta del av våra erbjudanden

KomplettSyn synundersökning inkl digital bild av ögonbotten och ögontryckmätning.

I Specsavers KomplettSyn synundersökning ingår alla moment i en heltäckande synundersökning. Förutom synkontroll ingår även ögonbottenfotografering och tryckmätning. Det ger oss möjlighet att se tecken på ögonsjukdomar och andra allvarliga sjukdomar som diabetes och högt blodtryck kan upptäckas på ett tidigt stadium. KomplettSyn kostar inte mer än en vanlig synundersökning (ord pris 345 kr), och erbjuds alla kunder.

Villkor

Barn och ungdomar 0-19 år väljer valfri båge från prisklasserna 395-795 kr och får båge, enkelslipat glas (index 1,5) och antireflex- och repskyddsbehandling (UltraClear) för endast 795 kr. Värde upp till 600 kr. Vid val av andra glas och tillval tillkommer kostnad enligt ordinarie prislista. För barn under 8 år krävs glasögonrecept från ögonläkare. För barn/ungdomar 8-19 år kostar synundersökningen 345 kr. När du köper 2för1 från 795 kr får du det billigaste paret gratis, oavsett val av glas och tillval (enligt ordinarie prislista). 2för1 är personligt och kan inte delas med någon annan. Enkelslipade standardglas (index 1,5) ingår i priset. Eventuell synundersökning ingår inte. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. ©2018 Specsavers.