Vilka solglasögon skyddar bäst?

Vilka solglasögon skyddar bäst? -  Att tänka på när du köper solglasögon

 

Det är viktigt att ta god hand om sina ögon, och genom att använda rätt solglasögon, gör man sina ögon en stor tjänst! De starka UV-strålarna påverkar ögonen mycket och det är därför viktigt att använda ett par högkvalitativa solglasögon. Men vilka solglasögon är det då som skyddar bäst?  För att hjälpa dig ta reda på vilka som passar just dig och dina behov bäst, har vi samlat de viktigaste tipsen! 

 

 

 • Solglas med UV-skydd – Det är viktigt att dina solglasögon har rätt UV-skydd. När du köper solglasögon hos oss på Specsavers har du alltid ett fullgott UV-skydd, både för UVA och UVB strålar.
   
 • Polariserande glas eller inte? – Polariserande solglasögon har ett filter som gör att du slipper reflekterande solljus. När du kör bil, eller är ute till sjöss, kan det vara extra bra med polariserandeglas, eftersom de tar bort reflexer och blänk från vägbanan och vattenytor. Hos oss kan du få dem slipade i bruna eller gråa glas!
   
 • Spegelglas- Spegelglas är både snyggt och praktiskt. Om man är intresserade av spegelglas kan vi erbjuda det som clipons i vissa av våra bågar, detta innebär att du får två bågar i en!
   
 • Fotokromatiska- Genom att välja fotokromatiska glas får man både vanliga glasögon och solglasögon i ett. De fotokromatiska glasen blir mörka när du är i solljus, men ljusa när du är inomhus.
   
 • Bredare skalmar- När man väljer båge är det viktigt att tänka på att solen inte kommer in runt om bågarna, och detta kan våra kupade bågar med bredare skalmar förhindra. Denna typ av båge täcker från alla håll och skyddar mot UV-strålarna även när solen står som högst på himlen.

  Att välja solglasögon är inte alltid det lättaste, men med ovanstående tips, och med hjälp från vår kunniga butikspersonal,
  hoppas vi du kommer hitta något som passar både din stil och dina behov!
  Se alla våra solglasögon här!