Pilotglasögon

Pilotglasögon - klassikern som aldrig går ur tiden

Pilotmodellen är ständigt aktuell, och nu kanske hetare än någonsin. Vi har sett den komma och gå ända sedan 30-talet då modellen först togs fram för stridspiloter. Och många är vi som kommer ihåg Tom Cruise i filmen Top Gun bärandes ett par klassiska pilotglasögon i Aviator-modell. Idag bärs modellen av både män och kvinnor och över generationer.

Att bågmodellen blivit så populär ligger förmodligen i dess orginalitet, att den passar både henne och honom men framför allt att den ger dig en look förknippad med ungdomlighet, coolhet och tidlös stil. Idag ser vi pilotglasögon-modellen i flera utföranden. Med kantiga hörn, olika grader av rundhet och i flera olika material och färger som guld, silver, plast och acetat. Om du väljer att bära dem som solglasögon eller med klara glas är upp till dig - valen är många.

Nedan visar vi våra favoriter. Pilotmodellerna bjuder på variation, och vad som passar dig bäst är en fråga om tycke och smak. Vissa föredrar riktigt stora modeller, andra nättare, mindre bågar. Generellt sett kan man säga att något kantigare former passar den med ett rundare ansikte, då de bryter av på ett snyggt sätt. Mindre bågmodeller passar bra på smalare ansikten. Upplever du att du får ett "ledset" intryck med många pilotmodeller kan du välja en modell där bågens överkant är mer rak och inte pekar nedåt i samma utsträckning.