Fashion Week Stockholm

MaxJenny

Stolt sponsor av Fashion Week Stockholm

Idag använder vi våra bågar för att förändra och stärka vår stil. Att bygga en glasögongarderob är lika kreativt och smidigt som att sätta tonen i garderoben med väskor och skor. Specsavers är stolta över att vara huvudsponsor av Fashion Week 2018 och vill med sitt engagemang få fler att upptäcka glädjen i en varierad glasögongarderob:


 Specsavers har som mål att erbjuda alla människor möjligheten till en trendsäker glasögongarderob som inte behöver kosta en förmögenhet. Vi är stolta över att kunna erbjuda bra kvalitet till ett bra pris och därför vill vi vara en synlig del av årets Fashion Week, säger Gabriele Helmer, marknadschef på Specsavers.
 
För att visa upp årets glasögonmode lanseras även det nya designsamarbetet mellan Specsavers och maxjenny! under Fashion Week i augusti. Maxjenny, en innovativ svensk/dansk modedesigner, är själv glasögonbärare. Gabriele fortsätter:

Maxjenny’s färgstarka och lekfulla design är den perfekta bryggan mellan modeveckan och Specsavers. Hon visar hur spännande och glädjerikt mode och glasögon kan vara och en möjlighet att få fler att upptäcka vårt breda sortiment av designbågar.

Gabriele Helmer avslutar: När Maxjenny’s kollektion för Specsavers avslutar årets Fashion Week och sista looken gått ut hoppas vi att fler vågar uttrycka sin stil med snygga bågar hos oss! 
 

Specsavers x maxjenny!

Inspirerande, bubblande och färgstark, är tre ord som verkligen kan beskriva färgsprakande designern Maxjenny!
Vi har känt henne lite på pulsen om hennes tankar kring mode och att använda glasögon som modeaccessoar.

Hur ser du på glasögon som modeaccessoar?

Att använda glasögon som modeaccessoar känns ju lite som, ÄNTLIGEN!
För min egen del har jag alltid levt med det som en accessoar. Jag kan inte för mitt liv förstå hur folk kan leva med bara ett par brillor. Det är ju som att gå runt i ett par skor!”
Man kan ju förändra hela sin uppenbarelse med ett par brillor. Så jag är helt för glasögon som modeaccessoar 
 

Hur viktigt är bågarna för dig som modedesigner?

De sätter pricken över i:et på min oufit, helt klart. Oftast är det samma färg på bågen som på klackarna. Jag har en 15-20 olika bågar så jag har att välja på, tunna, runda, fyrkantiga, lätt kattaktiga, kraftiga, blåa, bruna, svarta, vita, gröna, metall. Det är lite som skohyllan, något i alla färger. 

Vilken glasögonmodell är din absoluta go-to-model?

Fyrkantiga stora när jag vill göra ett riktigt bra smaskigt coolt over-the-top-impression, jag ser ut som jag har styr, är loaded, vet vad jag gör och äger världen!
Runda-passar i alla lägen.

Bästa tipset för någon som är ny med glasögon och vill bära dem självsäkert på bästa vis?

Välj något markant, något som säger – ”Här kommer jag!” Välj inte en tunn metallbåge, de viskar oftast och går obemärkt förbi. Gå på solglasögon-avdelningen och prova solglasögon utan glaset i. Det brukar vara en klar vinnare. Ta det lugnt med make-upen. Kör bara rouge.

 

Håll utkik!
Inom kort kommer Maxjennys utvalda kollektion av bågar.


" " Margaux Dietz" "

Unik kapselkollektion

Maxjenny har skapat en kapselkollektion med unika designplagg för Specsavers. Syftet är att visa hur glasögon lätt blir en given accessoar, men även på ett djupare plan engagerar med sevärt mode. Maxjenny har hämtat inspiration från optikerns klassiska syntavla.

Syntavlans grafiska element ligger klart integrerade bland de färgerna som jag använt som bakgrund. Jag hoppas kunna ge ett optiskt uppvaknande och för mig är mina glasögon alltid pricken är i:et på en outfit, säger Maxjenny.  Mönstret som Maxjenny har tagit fram har applicerats på hennes mest ikoniska plagg.

Just nu har du chansen att vinna ett av dessa unikt designade plagg!

TÄVLING! Vinn glasögon och ett unikt plagg av Maxjenny.

Vi tävlar ut 8st plagg ur Maxjennys specialdesignade kollektion med syntavlan, dessutom får alla 8 vinnare var sitt par valfria glasögon!

Så här tävlar du:
Välj 1 plagg ur maxjenny! kollektionen, från bilden.
Välj 1 båge från höst-/vinterkollektionen eller från nya varumärket will.i.am
Samt beskriv hur du skulle styla dessa för en riktigt snygg outfit och när du skulle bära den!

Vi tävlar ut:

3 byxor
1 skjorta
1 långklänning
1 kortare klänning
2 kappor

Kostymbyxorna och klänningarna är i storlek  36/38 och de två kapporna i storlek 38/40.

Tävlingen pågår fram till 2018-10-17

Allmänna tävlingsvillkor för Specsavers tävling ”Maxjenny”.

För att delta i årets tävling måste du godkänna tävlingens regler och villkor:

    Ansvarig för tävlingen är Specsavers Sverige, Torsgatan 5, 411 04 Göteborg.
    Inlämnade uppgifter används enbart för att kunna administrera tävlingen men uppgifter så som namn och ort kommer publiceras på internet.
    Du accepterar att ditt bidrag kan komma att användas i marknadsföringssyfte av Specsavers Sverige under och efter tävlingsperioden.
    Tävlanden behöver inte vara kund hos Specsavers.
    Tävlingsbidragen bedöms utefter kriterierna: Inspiration, modegrad och känsla/relevans.
    Juryn består av personal på Specsavers Sverige.
    Juryns beslut går inte att överklaga.