Petra Tungården designar för Specsavers

Petra Tungården - modechef, bloggare, stylist

Petra Tungården är en av Sveriges största modebloggare med över 70.000 läsare. Hon är dessutom modechef på Metro och Metro Mode samt stylist. Med sitt brinnande intresse för mode och inredning och känsla för detaljer har hon nu designat en båge exklusivt för Specsavers. Bågen, som ges ut i begränad upplaga, börjar säljas i alla Specsavers 111 butiker från och med vecka 11 och kostar 1795 kr inklusive enkelslipade standardglas.

 - Jag är jätteglad över samarbetet med Specsavers och det känns oerhört relevant för mig att designa glasögonbågar just nu i och med att jag själv behöver börja använda glasögon. Jag gillar Specsavers koncept och tanke att variera glasögon utifrån humör, vad man ska göra under dagen och vad man har för övrig outfit. Jag älskar glasögon och vad de kan göra för en look, säger Petra Tungården. 

- Jag inspirerades av filmen Mad Men och ville skapa en markerad större klassisk båge för starka kvinnor. Jag valde även en ljusare variant av sköldpaddsmönster och gulddetaljer för att få till den exklusiva känslan. 

Petra Tungården designsamarbete med Specsavers

En retroinspirerad design

Bågen har en klassisk retroinspirerad design i sköldpaddsmönster, med gulddetaljer på fronten samt skalmens sida och avslut. 

Petra Tungården designsamarbete med Specsavers

Unika detaljer

Skalmens sida pryds av Petras signatur i guldfärg. En detalj, som tillsammans med gulddetaljerna på bågens front, skapar en exklusiv känsla och höjer känslan av glamour.

Petra Tungården designsamarbete med Specsavers

Exklusivt fodral och putsduk

Bågen kommer med putsduk och ett exklusivt fodral i cognacsfärgad skinnimitation med Petras signatur ingraverad.