Solglasögon – sommarens 4 hetaste trender

Solglasögontrender 2017

Nyfiken på vilka solglasögon som gäller i vår och sommar? Här tipsar vi om 4 tydliga trender för solbågar. 

Äntligen dags att börja snegla på solglasögon – ett säkert och välkommet vårtecken! Specsavers trendkänsliga produktchef Johanna Skans listar här fyra stilar som kommer att dominera i vår och i sommar. Runda bågar, mjuka färger och de klassiska pilotbågarna är säkra kort. Vårens solglasögonkollektioner innehåller något för alla. Använd bågen som ett komplement till din look - och lyft garderoben med flera par. 

Solglasögonen skyddar dina ögon, förstärker din look - och hjälper dig att se bra. Samtliga bågar nedan slipas med din styrka. Inspireras till din sommarlook!
 

1. Pilotglasögon - med en twist!

Pilotmodellen är ständigt aktuell, och i år kanske hetare än någonsin. Denna ikoniska form, med rötter från 30-talet, ger dig allt - en cool, stilrent och självsäker look! I år ser vi den klassiska formen uppdaterad med en liten twist, som resulterar i tidlösa men samtidigt trendiga solglasögon – ett måste för varje man och kvinna med stil. Flera märken har lånat pilotbågens dubbelbrygga, och använder den på såväl runda som mer fyrkantiga bågar. 


 

Nyhet från G-star

2. Kristallskimrande spegelglas

Från att ha varit den självklara looken i skidbacken, har de snygga spegelglasen nu importerats även till solglasögonen. De skimrande spegelglasen har blivit en stilsäker detalj för många trendiga solglasögonbärare denna säsong och passar såväl en shoppingdag i city som en skön dag på stranden. Spegelglasen ska helst vara aquafärgade eller havsblå för att ge den där härligt krispiga känslan.


 

3. Honey acetate

60- och 70-talet fortsätter att inspirera, både inom mode och inredning. Rundade former tillsammans med rökiga och ljusa pastellfärger i acetatbågar ger en fin kontrast till mörka glas. En ungdomlig och stilsäkert uttryck som passa lika bra på Rivieran som en solig eftermiddag på stan. Komplettera gärna looken med en mönstrad scarf eller en stor slokhatt. 


 

4. Runda som solen

Få trender tar sig uttryck i så många stilar som de runda solglasögonen. Från tunna metallbågar ála Harry Potter till hipsterinspirerade bågar i kraftigare material och färger - runda solglasögon helrätt i år! Retro, coolt och mycket användbart!