Solglasögon med styrka

Solglasögon med styrka ger frihet i solen

Solglasögon med styrka är ett par slipade glasögon i din styrka med solglas. Det innebär att du får solglasögon utprovade efter dina önskemål och behov. Det finns flera olika färger och utformningar. Därför är det viktigt att få korrekt rådgivning så du får det glas som passar dig bäst. 


För dig som har synfel kan glasögon kännas begränsande när solens strålar bländar synen. Det kan vara både obekvämt och olämpligt att ha solglasögon utanpå sina vanliga glasögon. Solglasögon med styrka ger dig möjligheten att se korrekt och samtidigt skydda ögonen mot solens skadliga UV-strålar. Utöver detta ger även solglasögon med styrka en möjlighet att förstärka din look och personliga stil. Att kunna byta från dina vanliga glasögon till slipade solglasögon, ger dig möjligheten att enkelt anpassa dig efter situationer som uppstår. När du till exempel kör bil eller sportar är det viktigt att inte bli bländad för säkerhetens skull. Det är också bra för ögats hälsa att skydda det mot solljus. 


Solglasögon med styrka går att få på flera olika sätt. Solglaset kan sättas i både vanliga glasögonbågar och i solglasögonbågar. Det finns flera olika färger på glasen samt polariserande glas mot skadliga ljus. Alla Specsavers solglasögon med styrka har skydd mot solens skadliga UV-strålar. Vanligaste färgerna på glasen är gråa, gröna och bruna. Gröna och bruna glas är bra allround-glas som förstärker kontraster. Gråa solglas ger en kallare ton som är balanserad och neutral. Tonade glas är mycket populärt och ger dig mindre färg i glasets nederkant. Det passar bra när du till exempel vill läsa. Polariserande glas tar bort skadliga ljusreflexer från sådant som blöt asfalt, vatten och snö.