Hur du rengör dina glasögon

Allt du använder ofta blir förr eller senare smutsigt, och dina glasögon är inget undantag. Fläckar på glasen gör det dessutom svårare att se. Men visste du att det finns bra och dåliga sätt att rengöra dina glasögon? Här är en guide som steg för steg lär dig hur du får kristallklara, rena glasögon utan att skada dem.

1. Tvätta och torka dina händer

Det låter kanske som en självklarhet men rena händer är en förutsättning för att få rena glasögon. Annars kommer smutsen på dina händer att sätta sig på glasögonen. Tvätta dina händer med tvål och torka dem på en handduk som inte luddar av sig.

2. Skölj dina glasögon under kranen i ljummet vatten

Håll bågarna under kranen och skölj av både dem och glasen ordentligt. Varmt vatten är bäst för att skölja bort damm, men låt det inte bli för varmt. Då riskerar du att skada eventuella behandlingar på glasen.

3. Spraya lite glasögonspray på varje glas och gnid över både fram- och baksida på glasen samt på bågen

Kontrollera att vätskan du använder är lämplig för behandlade glas och ta inte för mycket.

4. Torka dina glasögon med en ren mikrofiberduk eller en luddfri handduk

Mikrofiberdukar lämnar inte ludd eller damm på glasen. Tänk på att sätta dina fingrar på samma sida av torkduken varje gång för att undvika kladdiga fingeravtryck. Torka dina glasögon försiktigt och håll upp dem mot ljuset för att kontrollera att de blivit rena. Om det sitter skräp i små skrymslen på bågen (som till exempel där bågen möter glaset eller vid gångjärnen), ta en bomullspinne för att komma åt. Kom ihåg att tvätta dina mikrofiberdukar ofta. De samlar gärna på sig damm och smuts som de sprider vidare om de inte rengörs.

Att ha rätt ytbehandling är en bra idé

Här är fördelarna med vår UltraClear SuperClean-behandling

Läs mer

Var lägger du dina glasögon när du inte använder dem?

Det bästa sättet att förvara dina glasögon när du inte använder dem är liggande i fodralet med glasen uppåt. Med en ytbehandling som ökar reptåligheten samlar dina glasögon dessutom på sig mindre damm, håller sig rena längre och är enklare att rengöra. Ett smutsavvisande lager gör att fett inte sätter sig lika enkelt på glaset och gör rengöringen enklare.