Allt du behöver veta om UV

Solglasögon handlar inte bara om stil och trender, de skyddar också dina ögon från skadliga solstrålar. Ultravioletta strålar kan delas upp i tre olika grupper – UVA, UVB och UVC. Alla dessa kan vara skadliga för huden, även om du kanske inte märker det.

UVA är den vanligaste typen av strålning och är den som tränger djupast in i huden. Den är känd som strålning med "lång våglängd" och utgör den största delen av alla solstrålar som når jordytan. Denna form av UV-strålning förekommer året om, inte bara på sommaren och kan även tränga igenom glas och moln. Därför är det viktigt att skydda sig mot solen hela året. UVB-strålning klassificeras som strålning med "medellång våglängd". Det är den typ som gör dig solbränd, men även kan orsaka solskador och cancer.

100% skydd för dina ögon

De viktigaste att kolla upp när du köper solglasögon är om de är CE-märkta. Hur mycket pengar du vill lägga på dina solglasögon eller designersolglasögon är självklart upp till dig, men se till att de ger dina ögon 100% skydd mot skadliga UV-strålar.

Redo för nya solglasögon?

Se våra aktuella erbjudanden

Se mer

Solfärger och polariserande glas

Vad är polariserande solglasögon? Polariserande glas har utformats för att reducera bländning från ljusreflekterande ytor som vatten, glas eller snö – och naturligtvis för att skydda dina ögon från skadliga UV-strålar. Det är viktigt att inte blanda ihop polariserande glas med färgade glas, eftersom polariserande glas ändrar det sätt som ljuset träffar dina ögon. Dessa glas tar även bort reflektioner och bländning från solen. De är därför perfekta vid bilkörning.