GeSyn - Skänk dina glasögon

GeSyn - Skänk dina glasögon

Skänk dina glasögon och låt dem leva vidare

Hitta butik

GeSyn - Skänk glasögon och gör skillnad

Det finns miljontals avlagda glasögon i Sverige, de sparas i skrivbordslådor och byråer till ingen nytta. I vårt CSR-projekt GeSyn ger vi dessa glasögon nytt liv och möjligheten att hjälpa barn och vuxna i Tanzania att se bättre. Tanzania är ett av världens fattigaste länder. Det bor 43 miljoner människor i landet och 40 procent av befolkningen lever på mindre än en dollar per dag. Behovet av synhjälpmedel är stort och ett par glasögon kan vara skillnaden mellan fattigdom och att kunna se, utbilda sig, arbeta och försörja sig själv och sin familj. Att skänka dina gamla glasögon kan göra stor skillnad och just därför vill vi uppmuntra till att lämna in dina gamla glasögon så att de kan ge någon annan ett bättre liv.

Så här skänker du glasögon

Så här skänker du glasögon

Har du gamla glasögon som ligger och skräpar i lådan? Låt dina glasögon leva vidare genom att skänka dem till någon som behöver dem. I alla Specsavers butiker kan du mellan den 2 september till 20 oktober 2019 skänka dina gamla glasögon. Vi kan ta emot och dela ut enkelslipade glasögon samt solglasögon (med och utan styrka). Vi behöver glasögon till både barn och vuxna. Ett team med optiker och optikerassistenter tar med sig glasögonen när de reser till Tanzania och sätter upp så kallade eye camps. På eye campen görs syntester på behövande och de får glasögon i rätt styrka. Lämna in dina gamla glasögon idag och gör stor skillnad för någon annan.

Hitta butik

Vi vill uppmana dig att skänka glasögon

GeSyn är ett engagemang inom Specsavers Sverige. Specsavers är världen största privatägda optikkedja och ett av företagets kärnvärden bygger på att hjälpa utsatta människor och ge tillbaka till samhället. Projektet GeSyn startade 2013 och hittills har flera tusen tanzanier fått hjälp att se och skapa sig ett bättre liv.

Läs mer om Specsavers och vårt arbete