Varför välja solglasögon med styrka?

Det är bekvämt, praktiskt och skyddar dina ögon. Kort sagt så finns det fler fördelar än nackdelar att använda solglasögon med styrka, men låt oss förklara lite närmare.

Använder du glasögon eller kontaktlinser idag? Och hur skyddar du dina ögon mot solen? Tar du på dig linserna och använder vanliga solglasögon eller väljer du solglasögon med styrka? Eller använder du ett par vanliga solglasögon istället för dina glasögon om du har låg styrka och accepterar en suddig syn?  Förhoppningsvis inte. Oavsett hur du gör är UV-strålning skadligt för din hud och dina ögon och det är viktigt att du skyddar dig. Men hur?

Solglasögon i din styrka kanske?

Hur får du både komfort och skydd? Solglasögon med styrka eller kontaktlinser med vanliga solglasögon? Båda lösningarna fungerar, och det är dina dagliga rutiner och din personliga smak som avgör vad som passar just dig bäst. Vissa dagar kanske du inte känner för att använda kontaktlinser, du är trött eller ögonen överansträngda. Då är solglasögon med styrka en bättre lösning. Om du däremot använder solglasögon med styrka, så behöver du ta med dig två par glasögon så att du kan växla när du behöver, vilket vissa kan tycka är lite krångligt. Andra har alltid ett extra par med sig i fickan, väskan eller bilen. Så det är en fråga om bekvämlighet. Men för kontaktlinsbärare är det ofta en bra idé att komplettera med ett par solglasögon med styrka.

Redo för nya solglasögon?

Se våra aktuella erbjudanden

Se mer

Solglasögon som ditt andra par?

Om du väljer solglasögon med styrka är priset vanligtvis det samma som för dina vanliga glasögon. Hos Specsavers kan du få solglasögon med styrka på köpet som ditt andra par när du köper glasögon. Ett riktigt bra erbjudande eftersom solglasögon med styrka och vanliga glasögon är en perfekt match. Vi får ofta höra av våra kunder som har valt solglasögon med styrka som sitt andra par att ”Ah, varför gjorde jag inte det här för länge sedan?”