När Doug och Mary Perkins startade Specsavers 1984 inspirerades de av en storslagen idé – att göra skillnad. Att kunna ta hand om sin ögonhälsa hos en optiker med hög kvalitet till ett överkomligt pris ska vara en självklarhet för alla. 

Vi har utvecklats en hel del sedan dess, och idag arbetar vi för att förbättra liv genom bättre syn och hörsel. Vi har aldrig strävat efter att bli störst i ögon- och hörselvårdsbranschen – vi har helt enkelt försökt vara bäst. 

I takt med att vi har vuxit, med nya butiker, nya team och kunder över hela världen, har vi aldrig glömt vilka vi är: ett familjeföretag som ägs och drivs av lokala entreprenörer, som alla är lika engagerade i att alltid försöka erbjuda bästa möjliga hälsovård till sina medmänniskor.

Vi upphör aldrig att utvecklas. Vår framtid handlar inte bara om att göra skillnad för våra kunder utan samtidigt att se till att vi påverkar livet på ett positivt sätt för de människor vi arbetar med, de samhällen vi verkar i och på den planet vi delar.

Vi delar in våra åtaganden i tre nyckelområden med olika tydliga mål att uppnå. Här är planen:

Våra medarbetare

Vi skulle inte vara någonting utan våra medarbetare på våra supportkontor, våra butiksägare och butiksteam som dagligen förändrar liv. Vi vill att Specsavers ska vara en plats som alla är stolta över att tillhöra, oavsett var du kommer ifrån i samhället eller världen.

Hos Specsavers har alla en möjlighet att utvecklas i sin karriär genom olika utbildningar, vi har ett bra hälso- och friskvårdsprogram och ska arbeta ännu mer för att erbjuda våra anställda en större möjlighet till volontärarbete. Hos oss ska alla känna sig uppskattade, stöttade och få möjlighet att uppnå sin fulla potential.    

Att göra ögonhälsa tillgänglig för alla är något vi tillsammans brinner för. Att vi blivit utsedda till Sveriges bästa arbetsplats ser jag som ett kvitto på att vi är en inkluderande arbetsplats där människor trivs och mår bra

Marita Bertilson

Country Director, Specsavers Sverige