Tre saker du (förmodligen) inte visste om solglasögon

Bågar och glas som skyddar mot solens strålar och gör så att du slipper kisa. Det är inte så komplicerat, eller? Kanske finns det lite mer att fundera över.

Det finns många modeller och storlekar att välja mellan. Från pilotbågar till trendiga oversize-modeller i retrostil. Och visst kan du uttrycka mycket med ett par solglasögon – kanske vill du se ut som en rockstjärna eller satsa på en trendig strandlook? Visst, men det handlar inte bara om trender och stilar. Det handlar om bekvämlighet, din syn och din ögonhälsa.

Tre saker du bör tänka på

1. Storleken har betydelse 

Välj inte för små solglasögon. Huden kring dina ögon är mycket känslig och behöver också skyddas från de skadliga UV-strålarna precis som dina ögon. Så se till att dina solglasögon har rätt storlek.

2. Glasens färg är inte bara en färg 

Jo, självklart är de det, men de har olika användningsområden. Visste du att bruna och grå solglas rekommenderas vid bilkörning? Och att till exempel gröna passar för golf och tennis?

Dessutom är det en god idé att välja polariserande glas i dina solglasögon för att minska obehag från bländning och reflektioner. Särskilt viktigt om du befinner dig vid vattnet eller på snöiga bergstoppar.

Redo för nya solglasögon?

Se våra aktuella erbjudanden

Se mer

3. Litet synfel? Hoppa inte över solglasögonen

Har du låg styrka i dina glasögon och väljer därför att inte använda solglasögon med styrka? Många tenderar att göra så då de accepterar lite sämre syn. Gör inte det då det är dåligt för dina ögon och du kan på lång sikt få problem med huvudvärk och slitna ögon. Det är också farligt ifall du missar detlajer i trafiken. Men om du behöver solglasögon utan styrka så har vi det också. Du kan få alla våra solglasögon med eller utan styrka, så du kan vara säker på att du alltid hittar ett par som passar dina behov.