Allt du behöver veta om färgade glas

Färgade glas blir mer och mer populärt. Det är ett perfekt sätt att få till en trendig look och matcha dina outfits, men det har också en mängd andra fördelar. De skyddar dina ögon mot skadliga UV-strålar och kan filtrera bort blått ljus, vilket reducerar kontrastförvrängningen och ger föremål ett mer naturligt utseende i starkt solsken.

Vissa färger passar bättre för olika väderförhållanden eller aktiviteter. Vi har tagit fram en guide som innehåller allt du behöver veta om våra solfärger.

Snygga färger som passar dina outfits

De vanligaste solfärgerna är brun, grå och grön. Grå är den mest mångsidiga färgnyansen och passar bäst om du har en lite mer diskret stil. De fungerar både soliga och molniga dagar och skyddar dina ögon extra bra från starkt solsken. Bruna glas kanske inte sticker ut lika mycket, men de lättar upp ansiktsdragen och ger dig en varm och fin hudton.

Fördelarna med färgade glas

Färgade glas är inte bara snyggt, de skyddar också dina ögon. Grå glas är mångsidiga och används ofta vid sport- och utomhusaktiviteter. Bruna färgtoner är populära i solglasögon eftersom de reducerar starkt solljus genom att mjuka upp kontrasten mellan en klar himmel och horisonten. Gröna färger minskar ansträngningen för ögonen, medan blå glas förstärker konturer, vilket gör dem perfekta vid snöiga och dimmiga förhållanden. Om du gillar att cykla fungerar rosa nyanser extra bra eftersom de förbättrar sikten när det är molnigt. Gula färgtoner passar perfekt vid bilkörning, eftersom de förstärker uppfattningen av djup och avstånd.

Redo för nya solglasögon?

Se våra aktuella erbjudanden

Se mer

Solglasögon i din styrka

Färgade glas kan få en enkel och vanlig båge att få ett helt nytt utseende och känsla. Det är något av det mest trendiga just nu och vi ser många av våra stilikoner med regnbågens alla färger på glasen. Alla våra solglasögonglas kan självklart anpassas efter just dina styrkor och din personliga stil. Vi tillverkar helt nya glas i din styrka till dina solglasögon så allt du behöver göra är att välja en favoritbåge. Visste du att du även kan välja fritt bland alla våra bågar och skapa en helt egen stil?