Vilka är de bästa progressiva glasen? ​

Naturligtvis är det bästa progressiva glaset det glas som passar just dina behov. Men vilket är det? Använder du dem kanske redan idag? Läs det här och hjälp din optiker att hjälpa dig.

Som du säkert vet har progressiva glas mer än en styrka i glaset. Det gör livet enklare för användaren som inte behöver byta glasögon eller ta på och av dem hela tiden under dagen för att fokusera på olika avstånd. Det skulle kunna vara slutet av historien. Men eftersom alla är olika och en variant inte passar alla kan du välja mellan olika progressiva glas. Det kan vara bra att veta när du träffar din optiker eller om du är osäker på att du har rätt lösning i dag. Det kanske helt enkelt är dags för en synundersökning och att eventuellt få nya glasögon. Vi rekommenderar att du gör en synundersökning minst vartannat år.

Välja de bästa progressiva glasen

Vissa progressiva glas har ett större område för läsning. En del har ett större område för att se på längre avstånd, medan en del har ett relativt sett större utrymme för båda, vilket påverkar priset. Det viktiga är naturligtvis hur din vardag ser ut. Vad arbetar du med? Kör du mycket bil? Läser du mycket på fritiden?

Bläddrar du 2–3 kilometer om dagen på din smartphone? Hur ser din budget ut? Ju mer du vet, desto bättre kan din optiker hitta rätt progressiva glas åt dig. 

Om priset

Du har antagligen märkt att progressiva glas är dyrare än enkelslipade glas. Det är fallet hos alla optiker, eftersom progressiva glas helt enkelt är mer komplicerade att tillverka. Men innebär det att du ska godta vilket pris som helst, bara för att du väljer progressiva glas? Eller vänta med att göra en ny synundersökning bara för att du är rädd för vad det kan kosta? Naturligtvis inte. Även progressiva glas av högsta kvalitet har olika priser, så när du har hittat något som passar dig ska du inte tveka att jämföra priserna.

Vilka är då de bästa progressiva glasen? Det hänger faktiskt på dig – eller snarare dina ögon. Rätt optiker kan hjälpa dig att avgöra.