Vad kostar progressiva glas och linser?

Det tråkiga svaret är att det beror på dina behov. Men det är även det rätta svaret. Dina behov avgör även om du tycker att priset för progressiva glas eller linser är högt eller lågt.

Är en miljon kronor mycket? Det är mycket för en bil, men inte för en flygplats. Allt beror på sammanhanget och det är samma sak med progressiva glas och linser. De kostar normalt mer än enkelslipade, eftersom de är mer komplicerade att tillverka. Men priserna varierar, precis som med vanliga glas och linser. Det viktigaste att titta på är dina behov, eftersom de avgör vilket som är det bästa progressiva valet för dig. Det avgör även vad det får kosta. Självklart spelar också din budget en roll.

Vad påverkar mina behov?

Vi har alla ett behov av att se så tydligt som möjligt, oavsett avstånd. Men en säljare som kör mycket bil kan behöva andra glasögon än en hjärnkirurg. För de allra flesta av oss som regelbundet kör, läser en bok och kollar vår smartphone under dagen, handlar det bara om att hitta den bästa allroundlösningen. Vad brukar du göra på fritiden? Har du några särskilda intressen som kräver en viss lösning? Optikern hjälper dig att hitta de glas eller linser som passar just dina behov och din livsstil.

Dags för nya glasögon?

Se Specsavers sortiment med progressiva glas och linser av hög kvalitet här 

Läs mer

Vad påverkar priset?

Alla progressiva glas och linser har områden med mjukt fokus, men dessa områden kan ha olika storlek. Det påverkar priset. Progressiv standardslipning fungerar utmärkt för de flesta, men en del uppskattar den extra komforten i att ha större områden för t.ex. läsning, eller så kanske de vill ha glas som är ännu mer anpassade efter just deras behov. Dessutom kan priset på de progressiva glasen öka om du väljer funktioner som reptålighet eller antireflexbehandling, eller om du väljer glas som är tunnare och lättare än standardglas. Ibland ingår dock dessa tillägg i priset.