Varför välja solglasögon med styrka?

De ger ett tydligt seende samtidigt som de skyddar dina ögon. Kort sagt så finns det flera fördelar när det gäller solglasögon med styrka, låt oss förklara mer.

Använder du glasögon eller kontaktlinser idag? Hur skyddar du dina ögon mot solen? Sätter du in dina kontaktlinser och bär vanliga solglasögon eller väljer du solglasögon med styrka? Eller har du låg styrka i dina glasögon och tar på dina solglasögon utan styrka och accepterar att synen inte är perfekt? Förhoppningsvis inte. En sak är säker: UV-strålar är skadliga för både din hud och dina ögon. Du behöver skydda dem. Men hur?

Solglasögon med styrka, kanske?

Visst vill du skydda dina ögon utan krångel? Vad funkar bäst – solglasögon med styrka eller kontaktlinser tillsammans med vanliga solglasögon? Båda lösningarna gör jobbet och det är snarare din livsstil och vad du föredrar som avgör vad som är bäst för dig. Solglasögon med styrka är ett bättre val om du inte känner för att bära kontaktlinser en dag eller om dina ögon är trötta och ansträngda.

När du använder solglasögon med styrka måste du komma ihåg att ta med två par glasögon, vilket en del tycker är lite krångligt. Andra har alltid med dem i väskan eller har ett par liggande i handskfacket i bilen. Så det är egentligen en fråga om bekvämlighet. När det gäller kontaktlinsbärare är det ofta en bra idé att ha ett par solglasögon med styrka som ett alternativ när man inte bär sina linser.

Sugen på nya solglasögon?

Ta en titt på Specsavers urval av solglasögon här

Se fler

Solglasögon som ditt andra par?

Om du väljer solglasögon med styrka så märker du att priset vanligtvis är detsamma som på dina vanliga glasögon. Hos Specsavers kan du välja att få solglasögon med styrka på köpet när du köper vanliga glasögon. Det är ett väldigt bra val eftersom ett par vanliga glasögon och ett par solglasögon med styrka är "det perfekta paret". Ganska ofta får vi höra reaktionen "Åh, varför skaffade jag inte detta för länge sedan?" när någon har valt solglasögon med styrka som sitt andra par.