Få glasögon genom glasögonbidraget till barn och ungdomar - Läs mer om erbjudandet här!

Vi finns här för att hjälpa dig

Vill du veta mer om något? Här nedanför ser du en lista med vanliga frågor och svar. Om du inte hittar svaret på det du undrar över här, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vad är en synundersökning med bedömning av ögonhälsa?

Om du inte har gjort någon synundersökning på ett tag eller aldrig har gjort någon hos oss, kanske du inte vet vad som ingår i den.

Vid vår synundersökning med bedömning av ögonhälsa undersöker vi både din syn och din allmänna ögonhälsa. Vi undersöker din syn för att hitta rätt recept för dig och din ögonhälsa för att ta reda på om det finns något som behöver undersöka vidare. I så fall hänvisar vi dig till en läkare eller ögonläkare.

Hur lång tid tar en synundersökning med bedömning av ögonhälsa?

Det beror på, men en synundersökning av en ung, frisk person utan några särskilda besvär bör ta runt 20 minuter.

Mer komplicerade synfel och ögonhälsotillstånd kan ta lite längre tid att undersöka.

Din optiker bestämmer vilka kliniska tester som behöver göras för att få rätt information för nya glasögon eller kontaktlinser. Om det behövs kan optikern hänvisa dig vidare för att få ett medicinskt utlåtande.

Hur ofta bör jag göra en synundersökning?

Vi rekommenderar att du gör en synundersökning vartannat år, men oftare om du upplever problem med ögonen eller om din optiker rekommenderar det.

Villkor glasögonbidrag:

Barn och ungdomar fram till dagen de fyller 19 år väljer valfri båge från bågprisgrupperna 395-795 kr och får båge, enkelslipade standardglas (index 1.5) och antireflex- och repskyddsbehandling (UltraClear, värde upp till 600 kr) för endast 795 kr. Vid val av andra bågar, glas och tillval tillkommer kostnad enligt ordinarie prislista. För barn under åtta år krävs glasögonrecept från ögonläkare. För barn/ungdomar 8-19 år krävs recept från optiker.

Vid val av 2för1 från bågprisgrupp 795 kr får du det billigaste paret på köpet, enkelslipade standardglas (index 1.5) ingår i båda paren. Tillval som antireflex- och repskyddsbehandling betalar du enligt ordinarie prislista och ingår då utan kostnad i det andra paret. 2för1 är personligt och kan inte delas med någon annan. 

Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller endast vid köp i butik. ©2022 Specsavers