Hur man undviker att betala för mycket för progressiva glas och linser

Ja, produktionskostnaden för progressiva glas linser och den anpassade konstruktion som krävs gör dem dyrare än enkelslipade. Men är du säker på att du inte betalar för mycket för dina progressiva glas eller linser? Vi ska ta en titt på vad du kan göra för att sänka kostnaden. 

Fundera över dina behov och din budget

Ingen gillar att betala för mycket pengar för något som de kanske inte behöver. En del i att slippa det är att fundera över om alla dina behov uppfylls i dag. Det kanske låter lite väl förenklat, vilket det också kan vara, men när det gäller progressiva glas och linser är det väldigt bra att ställa kostnaden mot dina grundläggande behov. Behöver du till exempel progressiv slipning när du arbetar? Eller är det främst för dina fritidsintressen? Bestäm dig för vad du är villig att betala utifrån det.

Undersök skillnaderna med progressiva glas och linser

När du har övervägt dina behov är det dags att hitta rätt progressiva glas eller linser. Som tur är finns det mer än bara ett alternativ (se även: Vilket är det bästa progressiva valet?). Standardglas täcker våra grundläggande behov, men du kan också välja ett glas som är särskilt utformat för oss som tillbringar mycket tid med digitala enheter. Om du i stället läser mycket eller sitter bakom ratten i en bil kan du välja glas som har utformats för detta. Men se till att du väljer de glas som passar dina behov, eftersom det även hjälper dig att se till att du inte betalar för mycket i slutändan.

Undersök marknaden

Du har nu funderat över din budget och vilken typ av slipning du vill ha. Då är det dags att undersöka marknaden. Priserna varierar ofta ganska mycket (se även: Vad kostar progressiva glas och linser?). Kunderna antar ofta att ”man får det man betalar för”, men med progressiva glas och linser handlar det om mer än så. En aktuell synundersökning, rätt recept och professionell vägledning är alla viktiga för att hitta det som passar dig – och vad priset blir. Du kanske upptäcker att de billigare progressiva glasen passar dig bättre beroende på dina behov.