Vad är skillnaden mellan bildskärmsglasögon och progressiva glasögon som utformats för mobiltelefonen?

Både samhället och vi själva blir allt mer digitala och hela tiden utvecklas nya glas som gör våra liv så mycket enklare. Från progressiva glas med digital zon till bildskärmsglasögon. Men vad är skillnaden? Läs vår artikel så får du förhoppningsvis en klarare bild.

Som du troligtvis redan vet så fungerar progressiva glas genom att växla fokus från övre till nedre delen av glaset. När du rör ögonen upp och ned ger glaset dig ett skarpt synfält på alla avstånd. Glasen kan optimeras och utformas särskilt för digitala enheter. Bildskärmsglasögon är däremot specifikt avsedda att avlasta dina ögon när du arbetar framför en datorskärm. Här får du mer information:

Bildskärmsglasögon

Den här typen av glas fungerar väldigt bra när du arbetar framför en datorskärm. Bildskärmsglas är utformade för att ge bästa möjliga synfält och reducera belastningen på dina ögon. Du ska kunna se tydligt på skärmen, mobilen och dina papper, vilket innebär att du kanske inte kan se så bra på långt håll. Bildskärmsglasögon är ett viktigt arbetsredskap när du sitter framför en datorskärm och din arbetsgivare är faktiskt skyldig att betala för dem.

Progressiva glas med digital zon

Progressiva glas är utformade för att du ska kunna se klart och tydligt både på långt håll och när du läser. Men progressiva glas med digital zon är, precis som namnet säger, också optimerade för att du ska se så bra som möjligt på mobiltelefonen. Glasen har ett område som är optimerat för just läsning på mobiltelefon och som gör det enklare att växla mellan olika avstånd. Det blir helt enkelt lättare för dina ögon att hitta rätt fokus. Kort sagt är dessa glas utformade för att hålla jämna steg med dagens multimedia-livsstil – så att du alltid kan se skarpt och dina ögon känns behagliga hela dagen lång.

Bör ditt nästa par progressiva glas vara optimerade för mobilanvändning?

Ta en titt på Specsavers SuperDigital-glas här

Läs mer

Vilka behov har jag?

Så vilka glas är bäst för dig? Om du arbetar framför en datorskärm flera timmar per dag kan det vara en bra idé att testa bildskärmsglasögon för att kunna se skarpt och avlasta dina ögon. Särskilt gäller det dig som är över 40 år, eftersom det är då det kan börja bli svårt att se på nära håll.

Progressiva glas med digital zon däremot, är ett glas som du kan använda hela dagen och som gör mobilanvändandet både enklare och mer bekymmersfritt. Bildskärmsglasögon är inte avsedda att användas hela dagen, utan när du sitter framför datorn. Det är därför det kan vara en bra idé att kombinera dessa två glas.