Utmärkt seende på nära eller långt avstånd

Har du en livsstil som kräver att du ser bra på ett visst avstånd? Med våra Lifestyle-glas Near/Far kan du välja vilket avstånd du föredrar och dra nytta av ett bredare synfält (nära eller längre bort) än vad som är möjligt med traditionella progressiva glasögon.

Korta avstånd

Synfältet för att se på korta avstånd kan göras större om du behöver hjälp med att se föremål på nära håll. Det är fördelaktigt om du lägger ner mycket tid på att läsa eller andra aktiviteter som utförs på nära håll.

Långa avstånd

Synfältet för att se på långa avstånd kan göras större om du behöver se saker på avstånd bättre. Det kan vara en bra idé om du är aktiv och vistas mycket utomhus.

Boka en synundersökning och prata med våra optiker om vad Near/Far-glas kan göra för dig.

Du kan även se våra andra typer av Lifestyle-glas här.

Alla våra Near/far-glas går att välja i vårt 2för1-erbjudande, där du får ett andra par på köpet när du köper båge från 795 kr. Du betalar för båge, glas och tillval i första paret. Se våra erbjudanden och kampanjer för mer information.

Få svar på dina frågor

Vad är progressiva glas?

Ett progressivt glas är ett multifokalt glas som korrigerar din syn för seende på långt respektive nära håll. Glaset har en gradvis övergång mellan slipningen för de olika avstånden, det finns ingen synlig gräns emellan de olika styrkorna. De ser ut som ett enkelslipat glas, hela glaset slipat utifrån samma recept. Vanligtvis är glaset slipat så att man ser på avstånd rakt fram i pupillens höjd och på nära håll i glasets nederkant. Det kan ta viss tid att vänja sig vid att bära progressiva glasögon om man tidigare använt enkelslipade glas.