Hur mycket kostar progressiva glas med digital zon?

Progressiva glas är inte bara en typ av glas. Olika progressiva glas har olika funktioner och vissa har utformats specifikt för att tillgodose våra förändrade livsstilsmönster – till exempel att vi använder digitala skärmar alltmer. Men påverkas priset av den här nya tekniken? Och i så fall hur?

Om du använder progressiva glas idag så vet du antagligen att dessa är lite dyrare än enkelslipade glas. Det beror på att det är kvävs mer arbete att få fram de exakta styrkorna på progressiva glas, och progressiva glas är också mer komplicerade att tillverka – glasen måste slipas specifikt för dig. Innebär detta att priset ökar när vi lägger till nya funktioner och fördelar till glasen? Ofta kan det göra det, men det behöver inte kosta så mycket mer.

Vad kan jag ha för nytta av detta?

Om du använder din mobiltelefon mycket kan progressiva glas med digital zon vara något för dig. Du kommer att se klart och tydligt och slipper ta av glasögonen varje gång du tittar på mobilen. Med den här typen av glas kan du snabbt och enkelt växla mellan olika avstånd – dina ögon behöver inte anstränga sig så mycket för att hitta rätt fokus.

Eftersom vi tittar på våra mobiltelefoner i genomsnitt 12 gånger per timme kan detta vara bra att veta, eftersom det är ansträngande för dina ögon att växla mellan olika enheter och avstånd och vi vet att allt fler upplever att de får huvudvärk, att ögonen känns trötta och torra och att de ser suddigt. Kort sagt så kan progressiva glas med digital zon minska belastningen på ögonen.

SuperDigital – matchar din livsstil

Vi har tagit fram ett progressivt glas som passar mobilanvändare och den nya digitala livsstilen perfekt. När vi läser på mobilen håller vi den närmare och i en annan vinkel än när vi läser en bok. SuperDigital-glaset har en integrerad del som har utformats särskilt för mobilanvändning och som gör att ögonen anpassar sig snabbare till de olika synavstånden. Du undviker också att få huvudvärk och bli trött eller torr i ögonen som du kan bli när du inte använder glasögon som uppfyller dina behov på rätt sätt. Vad kostar då detta glas? Priset är från 4700 kr (plus 900 kr för tillhörande behandling). Och det är också beroende av individuella önskemål och tillval såsom antireflexbehandling, polariserande glas osv.

Bör ditt nästa par progressiva glas vara optimerade för mobilanvändning?

Ta en titt på Specsavers SuperDigital-glas här

Läs mer