Prisvärda progressiva glas utan att kompromissa med kvaliteten – hur går det till?

Progressiva glas är dyrare än enkelslipade glas. Det finns däremot ingen anledning att betala mer än du behöver för de progressiva glasen. Vi på Specsavers är kända för våra rimliga priser, men hur kan vi ha de priserna och ändå leverera bra kvalitet?

Progressiva glas är komplicerade att tillverka och det är verkligen inte så att en variant passar alla. De är, eller borde åtminstone vara, anpassade till just dina behov och oftast är priset högre än vanliga enkelslipade glas. Vi vill dock inte att du ska tro att priset inte är en fråga, för när du väl har den perfekta lösningen för dig finns det ingen anledning att betala mer än nödvändigt. På Specsavers har de progressiva glasen ett högre pris än vanliga glas, men även dessa glas ligger på en rimlig prisnivå jämfört med de flesta andra optiker. Det finns en historisk och logisk anledning till det.

Rimligt pris, så här går det till

Specsavers grundades 1984 med ett tydligt uppdrag: att göra synvård av hög kvalitet tillgänglig för alla. Sedan dess har vi vuxit från ett bordtennisbord i en källare till ett välkänt namn, men vår arbetsbeskrivning kvarstår och är fortfarande mycket relevant. Företaget äger i dag den största delen i hur glasögonen görs, från tillverkning av glasen till när de ligger på hyllan.

Det här är bra för Specsavers, men det är också bra för kunden. Kunderna vill ha glasögon av hög kvalitet, men de vill inte betala för mycket för dem.  

Specsavers tillväxt har faktiskt gjort det lättare att uppfylla det ursprungliga löftet. Ju fler kunder som går till Specsavers, desto fler bågar, glas och kontaktlinser säljer vi. Det gör det möjligt för oss att erbjuda hög kvalitet till ett lägre pris. Dessutom är Specsavers ett familjeägt företag. Det gör det lättare att hålla priserna på en rimlig nivå, eftersom vi inte behöver uppfylla aktieägarnas ekonomiska förväntningar. Vi kan hålla priset nere.  

Dags för nya glasögon?

Se Specsavers sortiment med progressiva glas och linser av hög kvalitet här

Läs mer

Hur är det då med mina progressiva glas?

Specsavers rimliga pris gäller självklart även för progressiva glas. Det kan dessutom vara ännu mer relevant för dem, eftersom du kan spara en hel del när du bestämmer dig för att du är redo för progressiva glasögon. Det lönar sig faktiskt att göra några snabba efterforskningar och om du gör det kommer du antagligen se att priserna hos Specsavers är lägre än hos andra optiker för samma glasspecifikationer. Kort sagt: ja, progressiva glas är dyrare än traditionella enkelslipade glas. Men varför betala för mycket för dem?