Vad är progressiva glas med digital zon?

Visste du att det finns progressiva glas som är anpassade särskilt för oss som hela tiden tar av och på våra glasögon när vi använder mobiltelefonen? Om dina ögon blir trötta fort kan progressiva glas med digital zon vara precis vad du behöver. Vill du veta mer? Då är det bara att fortsätta läsa.

Vi kollar våra mobiltelefoner i genomsnitt var 12:e minut. Ja, du läste rätt, var 12:e minut. Och väldigt ofta gör vi det samtidigt som vi egentligen “gör något annat”, som att titta på tv. Det innebär att du växlar fokus och då anstränger du dina ögon. Så om du använder progressiva glasögon kan progressiva glas med digital zon vara precis vad du behöver. Dessa ger helt enkelt en smidigare övergång mellan olika avstånd.

2 km per dag

Det är ingen hemlighet att våra ögon inte är skapade för att titta på en mobiltelefon. Men visste du att vi scrollar runt 2 km per dag i genomsnitt på våra mobiltelefoner? Det är 14 km i veckan (kanske hade det varit bra att springa den sträckan istället?). Vissa av oss tar hela tiden av och på glasögonen varje gång vi tittar på mobiltelefonen.

Detta gäller främst oss över 40, eftersom våra ögon inte anpassar sig automatiskt längre. Om du använder progressiva glasögon idag så vet du hur bra de fungerar på både nära håll och långt håll. Läsa en bok är en sak. Köra bil är en annan. Och att använda mobiltelefonen är faktiskt en tredje sak, eftersom både avståndet och vinkeln skiljer sig från vanlig läsning. Enkelt uttryckt, en modern livsstil kräver nya moderna lösningar. Och en sådan lösning är progressiva glas med digital zon.

Så här fungerar de

Progressiva glas med digital zon är precis som namnet antyder, progressiva glas med en zon som anpassats särskilt för mobilanvändning. Den digitala zonen har tagits fram för avståndet mellan dina ögon och mobiltelefonen och för det sätt som du håller mobilen. Det gör att du enkelt och smidigt kan växla mellan att läsa, kolla mobiltelefonen och titta ut över rummet. Med det här glaset blir övergångarna helt enkelt både snabbare och enklare. Dessutom har de progressiva glasen med digital zon en antireflexbehandling som hjälper till att reducera reflektioner på skärmen – vilket minskar belastningen på dina ögon.

Bör ditt nästa par progressiva glas vara optimerade för mobilanvändning?

Ta en titt på Specsavers SuperDigital-glas här

Läs mer

Vem behöver dessa?

Du kanske redan använder progressiva glasögon, men om du använder digitala enheter som mobiltelefon eller surfplatta mycket bör du fundera på om du kanske ska välja progressiva glas med digital zon nästa gång. Först och främst optimerar det din syn, men du undviker också huvudvärk, trötthet, axel-/nackproblem och trötta ögon.