7 myter om kontaktlinser

Myt 1: De är svåra att använda

Det är sant att det kräver lite träning att lära sig använda kontaktlinser, men det tar inte lång tid att få kläm på det. Om du bestämmer dig för att prova kontaktlinser så hjälper vi på Specsavers till med allt som behövs – vi visar dig hur man sätter in och tar ut dem, vi går igenom hur du ska hantera dem och svarar på alla dina frågor. När du är klar ska du känna dig trygg med dina nya linser.

 

Myt 2: Jag är för ung för kontaktlinser

Det finns ingen "officiell" ålder för när du kan börja använda kontaktlinser. Det är upp till optikern att avgöra om personen är mogen för det eller inte. På Specsavers pratar vi med dig som förälder genom hela processen och hjälper dig att fatta beslut om kontaktlinser skulle vara lämpligt för ditt barn.

 

Myt 3: Jag är för gammal för kontaktlinser

Det finns ingen åldersgräns för kontaktlinser. Äldre kunder kan behöva olika recept för läsning och för avstånd, men det är oftast inga problem eftersom våra kontaktlinser finns i multifokala alternativ. Och även om dina ögon kan bli torrare med åren, finns det idag linsmaterial som ökar komforten.

 

Myt 4: De är obekväma

Under de senaste åren har tekniken gått framåt i en otrolig takt så om du tidigare har provat kontaktlinser och inte trivts är det hög tid att ge det en chans till – du kommer inte ångra dig. Dagens kontaktlinser tillverkas av högteknologiska material som t ex silikon hydrogel, vilket ger mer syre till ögat, fuktar ögonen bättre samt ger ökad komfort. Kontaktlinser är idag så behagliga att du inte märker att du har dem på

 

Myt 5: Det är besvärligt

Du kanske tror att kontaktlinser är besvärligt att använda, men så är det inte alls. Kontaktlinser är inte mer tidskrävande, eller svårare, än att borsta tänderna. Och endagslinser är hur enkelt som helst – du bär dem en gång och sedan slänger du dem. Ingen rengöring. Inget krångel. Kontaktlinser är dessutom perfekta vid de tillfällen du inte vill bära glasögon – till exempel när du idrottar, en regnig dag eller när du känner för att förändra ditt utseende.

 

Myt 6: Mitt synfel passar inte för kontaktlinser

Nästan alla som använder glasögon kan använda kontaktlinser. Och visste du att du även kan få progressiva (multifokala) linser? Oavsett synfel, det finns säkert en kontaktlins som passar just dig hos Specsavers.

 

Myt 7: Det är dyrt

Hos Specsavers får du mycket för pengarna – det är det vi är kända för. Oavsett om du väljer endagslinser eller månadslinser, progressiva eller standard, kan du vara säker på att du gör ett bra köp. Dessutom får alla våra kunder som beställer linsabonnemang extra förmåner.