Solglasögon 2017 – vårens 4 hetaste trender

Nyfiken på vilka solglasögon som gäller i vår och sommar? Här tipsar vi om 4 tydliga trender för solbågar säsongen 2017. 

Äntligen dags att börja snegla på solglasögon – ett säkert och välkommet vårtecken! Specsavers trendkänsliga produktchef Johanna Skans listar här fyra stilar som kommer att dominera i vår och i sommar. Runda bågar, mjuka färger och de klassiska pilotbågarna är säkra kort. Vårens solglasögonkollektioner innehåller något för alla. Använd bågen som ett komplement till din look - och lyft garderoben med flera par. 

Solglasögonen skyddar dina ögon, förstärker din look - och hjälper dig att se bra. Samtliga bågar nedan slipas med din styrka. Inspireras till din sommarlook 2017!
 

1. Pilotglasögon - med en twist!

Pilotmodellen är ständigt aktuell, och i år kanske hetare än någonsin. Denna ikoniska form, med rötter från 30-talet, ger dig allt - en cool, stilrent och självsäker look! I år ser vi den klassiska formen uppdaterad med en liten twist, som resulterar i tidlösa men samtidigt trendiga solglasögon – ett måste för varje man och kvinna med stil. Flera märken har lånat pilotbågens dubbelbrygga, och använder den på såväl runda som mer fyrkantiga bågar. 


 

Solglasögon med clip on

2. Clip on - praktiskt & snyggt!

Clip on's har klättrat på trendstegen de senaste åren, och i år är det hippare än nånsin. Från att ha varit något man enbart såg på farfars näsa, är det nu på de unga, hippa ögonen vi ser dem på.  Clip on's förvandlar dina vanliga glasögon till solglasögon på ett kick. Du klickar helt enkelt på solglasen ovanpå dina vanliga glasögon. Smidigt - och snyggt!

Kolla in vår nyhet "Buckle 2" från Henry Lloyd, passar både dam och herr.


 

3. Honey acetate

60- och 70-talet fortsätter att inspirera, både inom mode och inredning. Rundade former tillsammans med rökiga och ljusa pastellfärger i acetatbågar ger en fin kontrast till mörka glas. En ungdomlig och stilsäkert uttryck som passa lika bra på Rivieran som en solig eftermiddag på stan. Komplettera gärna looken med en mönstrad scarf eller en stor slokhatt. 


 

4. Runda som solen

Få trender tar sig uttryck i så många stilar som de runda solglasögonen. Från tunna metallbågar ála Harry Potter till hipsterinspirerade bågar i kraftigare material och färger - runda solglasögon helrätt i år! Retro, coolt och mycket användbart!