Efter 40 år

Synen efter 40 år

När du kommer upp i 40-årsåldern börjar din syn förändras. Ålderssynthet, eller att se suddigt på nära håll, påverkar alla förr eller senare. Ingen panik – boka bara tid för en synundersökning, så hjälper våra legitimerade optiker dig att bestämma vilka glas som är bäst för dig.

Presbyopi, så kallad ålderssynthet, är en naturlig del av åldrandet. Detta gör det svårare för ögat att fokusera på föremål nära dig, som t.ex. att läsa, och du kan också uppleva svårigheter att snabbt fokusera när du växlar mellan föremål på nära och långt avstånd.

Progressiva glasögon eller kontaktlinser
Progressiva glasögon är bekväma att bära och ger bra syn på både långt och nära håll. Ett sätt att se till att presbyopi inte hindrar dig från att utföra hobbies eller göra allt det du vill i livet, är att använda progressiva glasögon eller kontaktlinser. Progressiva glas ser ut som vanliga glas och gör att du ser klart och tydligt både på långt och nära håll. Moderna progressiva glas är lätta att vänja sig vid och fungerar mycket bra i de flesta situationer. Vår personal kommer hjälpa till hitta det progressiva glas som passar dig bäst.​

Läsglasögon
När du behöver lite hjälp att fokusera på tidningen eller din senaste bok, är läsglasögon en bra lösning. Med ett par glasögon som gör texten knivskarp, kan du fortsätta njuta av korsordet eller din favoritförfattare. Läs mer om läsglasögon.

KomplettSyn synundersökning
När du gör en synundersökning hos Specsavers gör vi förutom synkontroll, även ögonbottenfotografering och tryckmätning, vilket kan hjälpa oss hitta tecken på ögonsjukdomar. KomplettSyn ingår i det ordinarie priset för en synundersökning. Läs mer om KomplettSyn.